iPad Air 2022
Kuvalähde: Apple.com

Budjettisi ja käyttötarpeesi määrittää, millainen iPad on sinulle kaikkein sopivin. Mikäli tarvitset tehokkaan laitteen työskentelyyn tai pelaamiseen, sinulle sopivin silloin vaihtoehto voisi olla iPad Pro. Mutta jos kaipaat pienikokoisempaa vaihtoehtoa, iPad Air 2022 on nappivalinta. Viidennen sukupolven iPad Airissa on M1-järjestelmäpiiri, joten erinomainen suorituskyky on taattu.

Tekniset tiedot:

 • Paino: 461 g
 • Mitat: 247,6 x 178,5 x 6,1 mm
 • Käyttöjärjestelmä: iPadOS 15
 • Näytön koko: 10,9 tuumaa
 • Resoluutio: 1 640 x 2 360
 • Järjestelmäpiiri: Apple M1
 • Tallennustila: 64 Gt / 256 Gt
 • microSD-paikka: Ei
 • Akku: Jopa 10 tuntia
 • Takakamera: 12 MP
 • Etukamera: 12 MP

Plussat:

 • Upea muotoilu
 • Erinomainen suorituskyky

Miinukset:

 • Tallennustila rajallinen 
 • Akunkesto keskinkertainen 

Näyttö

Uusi iPad Air 2022 on loistava ja kevyt. 10,9-tuumainen näyttö sopii erinomaisesti niin viestittelyyn, leffakäyttöön kuin sovellusten selaamiseenkin. iPadin Retina-näyttö on kirkas ja värikäs, ja siinä on yli 3,5 miljoonaa pikseliä, jotka häikäisevät käyttäjänsä upeilla kuvilla, videoilla ja sovelluksilla. Tästä näytöstä näkyvät helposti vaikka nettikasinot suomen kielellä

Näyttö kattaa koko etupuolen ja se ulottuu kotipainikkeen yli tarjoten suuremman katselualueen. True Tone -teknologia säätää värejä ja kirkkautta ympäröivän valon mukaan ja tekee kuvista luonnollisempia. Sormenjälkiä hylkivän pinnoitteen ansiosta katselu on selkeää vaikka iPad Air -laitetta käytettäisiin pidempäänkin.

Kamerat

12 megapikselin ultraleveä etukamera tekee käyttäjästään videoneuvottelujen tähden. 12 megapikselin takakameralla voi ottaa hämmästyttävän yksityiskohtaiset, eläväiset ja värikkäät kuvat. Kamerassa on takapuolelta valaistu anturi, jossa on viisielementtinen objektiivi, kuvanvakautus, automaattinen tarkennus sekä vartalon ja kasvojen tunnistus. 

Ultraleveä 12 megapikselin etukamera, jossa on keskitaso, panoroi automaattisesti ja pitää käyttäjän näkyvissä myös hänen liikkuessaan. Kun muut liittyvät mukaan, kamera havaitsee myös heidät ja loitontaa sujuvasti sisällyttääkseen heidät keskusteluun. 

iPad Airin takana olevan 12 megapikselin laajakulmakameran avulla käyttäjät voivat ottaa teräviä valokuvia ja 4K-videota, skannata asiakirjoja ja nauttia uskomattomista AR-kokemuksista. Tämä on täydellinen ratkaisu valokuvien ja videoiden kaappaamiseen, muokkaamiseen ja jakamiseen, joten iPad Air 2022 on uskomattoman monipuolinen ja erittäin kannettava mobiilistudio.

Vallankumouksellinen järjestelmäpiiri

iPad Air käyttää voimanlähteenä räätälöityä Apple M1 -piiriä, jonka avulla voidaan vapauttaa käyttäjänsä luova potentiaali. 12 MP ultraleveä etukamera Center Stage -ominaisuudella ja automaattisella panoroinnilla pitää sinut toiminnan keskiössä. Voit luoda hämmästyttäviä taideteoksia, pelata mukaansatempaavia pelejä ja hyödyntää koneoppimisen kehittyneitä ominaisuuksia käyttämällä M1-piirin koko potentiaalia.

Huikea Apple Pencil

Apple Pencil -kynän avulla voidaan helposti tehdä muistiinpanoja, kommentoida esitelmiin, suunnitella luonnoksia, korjata läksyjä tai kuvittaa käyttäjän omaa digitaalista kirjaa. Näyttö tunnistaa kallistuksen ja paineen mahdollistaen erittäin tarkkojen piirrosten ja luonnosten tekemisen. Langattoman latauksen ja pariliitoksen ansiosta Apple Pencil tarjoaa täydellisen tarkkuuden ja huomaamattoman viiveen, mikä tekee kirjoittamisesta yhtä helppoa ja luonnollista kuin kynän ja paperin käyttäminen.

iPad Air 2022 ja ympäristö

iPad Airissa on 100 % kierrätetty alumiinikotelo, 100 % kierrätettyä tinaa päälogiikkalevyn juotteessa ja 100 % kierrätettyjä harvinaisia maametallielementtejä kotelossa ja äänimagneeteissa. Kaikki iPad-mallit täyttävät Applen korkeat energiatehokkuusvaatimukset, niissä ei ole haitallisia aineita ja ne käyttävät pakkauksissaan puukuitua, joka on peräisin kierrätetyistä lähteistä tai vastuullisesti hoidetuista metsistä.

Nykyään Apple on hiilineutraali, ja vuoteen 2030 mennessä se suunnittelee olevansa ilmastovaikutukseltaan nollassa koko liiketoimintansa osalta, tähän sisältyy myös tuotannon toimitusketjut ja kaikki tuotteiden elinkaaret. Tämä tarkoittaa, että jokainen myyty Apple-laite, niin pelipuhelimet kuin iPaditkin, on komponenttien valmistuksesta, kokoonpanosta, kuljetuksesta, asiakaskäytöstä, latauksesta aina kierrätykseen ja materiaalien talteenottoon asti on 100 % hiilineutraali.

iPadOS15

Uusi iPadOS15 lisää entistä enemmän toimintoja päivittäiseen rutiiniin. Quick Note -toiminnon avulla voit tehdä muistiinpanoja erittäin helposti, kun taas Live Text -toiminto mahdollistaa reittiohjeiden etsimisen, puheluiden soittamisen ja sähköpostien kirjoittamisen valitsemalla korostetun tekstin kuvasta.

iPadOS 15 tarjoaa kokemuksen, joka on suunniteltu hyödyntämään iPadin ainutlaatuisia ominaisuuksia. SharePlay on vieläkin intuitiivisempaa, mikä tekee ominaisuuksista, kuten Split View ja Slide Over, helpommin löydettävissä, helpompia käyttää ja tehokkaampia.

SharePlay antaa ystäville ja perheenjäsenille mahdollisuuden jakaa kokemuksia FaceTime-puhelun aikana. Olitpa sitten isännöimässä juhlia, kuuntelemassa ystävän kanssa albumia tai suorittamassa kuntohaastetta, SharePlay pitää kaiken täydellisesti synkronoituna. Apple iPad Airiin sijoittaminen ei muodostu pettymykseksi.

Universal Control antaa käyttäjille mahdollisuuden työskennellä yhdellä hiirellä ja näppäimistöllä sekä siirtyä Macin ja iPadin välillä saumattoman käyttökokemuksen saavuttamiseksi ilman asennusta. Käyttäjät voivat jopa vetää ja pudottaa sisältöä edestakaisin laitteiden välillä.